Informacijski pooblaščenec Republika Slovenija
    SLO | ENG

Iskalnik po mnenjih GDPR

+ -
Datum: 10.10.2019
Naslov: Posredovanje OP etažnih lastnikov o porabi toplote
Številka: 0712-1/2019/2043
Vsebina: Stanovanjsko in nepremičninsko pravo
Pravni akt: Mnenje

Informacijski pooblaščenec (v nadaljnjem besedilu IP) je dne 9. 9. 2019 prejel vaše e-sporočilo, v katerem nas prosite za pojasnilo o tem, ali so podatki o korekcijskih faktorjih, ki so za potrebe obračuna stroškov centralnega ogrevanja (po delilnikih) določeni za posamezno stanovanje v večstanovanjski stavbi, varovani osebni podatki. Navedli ste še, da bi od upravnika želeli pridobiti navedene podatke, ker bi radi preverili korektnost delitve stroškov za ogrevanje.

 

Sporočamo vam, da je IP na vprašanje, ki nam ga zastavljate že večkrat odgovarjal in vsebine objavil tudi na spletni strani www.ip-rs.si. Posredujemo vam nekaj povezav na vsebine, v katerih najdete tudi odgovor na vaše vprašanje:

 

https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/iskalnik-po-odlocbah-in-mnenjih/odlocbe-in-mnenja-vop/?tx_jzvopdecisions_pi1%5BshowUid%5D=2269&tx_jzvopdecisions_pi1%5BhighlightWord%5D=toplota

 

https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/iskalnik-po-odlocbah-in-mnenjih/odlocbe-in-mnenja-vop/?tx_jzvopdecisions_pi1%5BshowUid%5D=3195&tx_jzvopdecisions_pi1%5BhighlightWord%5D=toplota

 

 

Več vsebin najdete lahko tudi v Smernicah za upravnike večstanovanjskih stavb, ki so dostopne preko naslednje povezave https://www.ip-rs.si/fileadmin/user_upload/Pdf/smernice/Smernice_za_upravnike_vecstanovanjskih_stavb.pdf.

 

 

Prijazen pozdrav,

 

 

                                                                                               Mojca Prelesnik, univ. dipl. prav.,

                                                                                               informacijska pooblaščenka