Informacijski pooblaščenec Republika Slovenija
    SLO | ENG

Vodja mednarodnega sodelovanja in nadzora

+ -

Jelena Burnik, MSc, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske
Tel.: 01 230 97 30 
e-pošta:  gp.ip(at)ip-rs.si

 

Leta 2007 je diplomirala je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani ter leta 2008 zaključila magistrski študij regulacije komunikacij na London School of Economics and Political Science v Veliki Britaniji. Trenutno zaključuje doktorski študij na Fakulteti za družbene vede, na temo vedenjskega oglaševanja in pravice do zasebnosti in varstva osebnih podatkov.

Informacijskemu pooblaščencu se je pridružila leta 2008, ukvarja se predvsem s problematiko varstva osebnih podatkov pri sodobnih informacijsko komunikacijskih storitvah in digitalnem marketingu, prenosi podatkov v tretje države, certificiranjem, mednarodnimi aktivnostmi in aktivnostmi dvigovanja zavedanja o varstvu osebnih podatkov. Kot državna nadzornica za varstvo osebnih podatkov je Informacijskega pooblaščenca zastopala v številnih telesih, delovnih skupinah in projektih, med drugim v Delovni skupini iz člena 29 ter pri Svetu Evrope, v mreži GPEN, Delovni skupini za digitalno izobraževanje, Svetu za varno rabo interneta. Koordinirala je dva evropska projekta, kjer je Informacijski pooblaščenec deloval kot član mednarodnega konzorcija (projekt CRISP o certificiranju varnostnih produktov in storitev in ARCADES o izobraževanju o zasebnosti v šolah). Redno predava na različnih dogodkih in objavlja v strokovnih in akademskih publikacijah.

Trenutno koordinira področje mednarodnega sodelovanja Informacijskega pooblaščenca pri inšpekcijskem nadzoru ter sodelovanje Informacijskega pooblaščenca v Evropskem odboru za varstvo podatkov.