Informacijski pooblaščenec Republika Slovenija
Iskalnik po spletni strani   Priredbe v znakovni jezik  
dekorativna slika

Initiative 20i7

+ -

O »Initiative 20i7«

»Initiative 20i7« je nastala na pobudo Informacijskega pooblaščenca in združuje visoke predstavnike nadzornih organov za varstvo osebnih podatkov iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Kosova, Severne Makedonije, Slovenije in Srbije. Pobuda Informacijskega pooblaščenca sledi zgledu nordijskih držav, ki si delijo podobne zgodovinske, kulturne in pravne okvire, in katerih nadzorni organi za varstvo osebnih podatkov tesno sodelujejo ter si izmenjujejo izkušnje. Sekretariat Intiative 20i7 zagotavlja Informacijski pooblaščenec, člani pobude pa se srečujejo na letni ravni.

Informacijski pooblaščenec uživa visok ugled pri kolegih iz držav nekdanje skupne države, kjer so že do sedaj pogosto prevzeli zakonodajne in praktične rešitve iz Slovenije. Zato smo prevzeli vodilno vlogo pri združevanju in izmenjavi dobrih praks na področju varstva osebnih podatkov v regiji. Želimo si tudi, da bi pobuda na področju varstva človekovih pravic še dodatno prispevala h krepitvi dobrih odnosov med državami.

Namen pobude »Initiative 20i7« je združiti znanje in zagotoviti izmenjavo znanj ter dobrih praks nadzornih organov za varstvo osebnih podatkov s področja nekdanje skupne države, saj se soočamo s podobnimi pravnimi in praktičnimi izzivi. Številna podjetja v regiji čezmejno zbirajo in izmenjujejo osebne podatke, zato je zagotavljanje čim bolj enotnega pravnega okvira varstva osebnih podatkov, tolmačenj in nadzorne prakse zelo pomembno za podjetja, ki poslujejo v tej regiji. 

Prvo srečanje pobude je v organizaciji Informacijskega pooblaščenca potekalo na Bledu, 14.-16. maja 2017. Na zasedanju so članice sprejele deklaracijo o delovanju pobude in postavile temelje za medsebojno sodelovanje.

 

Zasedanja

  • Ohrid, 22.-24. april 2018
  • Budva, 26.-28. maj 2019

Sporočila za javnost

  • Bled, 15. maj 2017 (jezik: SIEN)
  • Ohrid, 24. april 2018 (jezik: MKD)
  • Budva, 28. maj 2019 (jezik: SI)