Informacijski pooblaščenec Republika Slovenija
   
dekorativna slika

Vabilo na seminar VI ODLOČATE O SVOJIH PODATKIH, ki bo 29. septembra potekal v okviru Festivala za tretje življenjsko obdobje

+ -
24.09.2021

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na seminar VI ODLOČATE O SVOJIH PODATKIH, ki ga bo Informacijski pooblaščenec izvedel v okviru 20. Festivala za tretje življenjsko obdobje. Seminar je namenjen vsem obiskovalcem festivala, še posebej pa tistim, ki se ukvarjate z izobraževanjem odraslih in starejših.

Na seminarju, ki bo izveden pod okriljem EU projekta iDECIDE, bodo strokovnjaki Informacijskega pooblaščenca predstavili osnove glede varstva osebnih podatkov in pravice, ki jih v zvezi s tem imamo in lahko izkoristimo, pojasnili bodo, kako osebne podatke obdelujejo banke, zavarovalnice in zdravstvene ustanove, osvetlili pa bodo tudi vprašanje varovanja osebnih podatkov na spletu in izpostavili nevarnosti, ki tam pretijo na uporabnike, ter druga aktualna vprašanja povezana z obdelavo podatkov v času širjenja bolezni COVID-19. Predstavljen bo tudi priročnik z naslovom Vi odločate o svojih podatkih, sledila pa bo možnost razprave in odgovarjanja na vprašanja vezana na temo seminarja.

Program seminarja:

Mojca Prelesnik: UVODNI NAGOVOR

dr. Jelena Burnik: PREDSTAVITEV PROJKETA iDECIDE

mag. Andrej Tomšič: O ZASEBNOSTI IN VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

Tina Ivanc: SE STRINJATE Z UPORABO SVOJIH OSEBNIH PODATKOV?
mag. Urban Brulc: MOJI OSEBNI PODATKI PRI BANKAH, ZAVAROVALNICAH IN V ZDRAVSTVENIH INSTITUCIJAH

Matej Sironič: VARSTVO OSEBNIH PODATKOV NA SPLETU IN V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

 

Program seminarja je dostopen tudi na spletni strani Festivala za tretje življenjsko obdobje: https://f3zo.si/izobrazevalni-program/.

Seminar bo potekal prvi dan festivala, v sredo, 29. septembra, s pričetkom ob 13:45 in predvidenim zaključkom ob 16:45. Za rezervacijo sedeža v dvorani, kjer bo potekalo predavanje nam lahko svojo prijavo posredujete na e-naslov: sanja.vraber@ip-rs.si

Predstavniki Informacijskega pooblaščenca bodo sicer na festivalu prisotni vse tri dni in bodo na svoji svetovalni stojnici na voljo za osebni posvet.

 

Lepo vabljeni!