Informacijski pooblaščenec Republika Slovenija
SLO | ENG

Vabilo na posvet ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov

+ -

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije vabi na posvet ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov  Posvet z naslovom »Bodo pravice posameznikov in dolžnosti upravljavcev zbirk osebnih podatkov drugačne z novo Splošno uredbo o varstvu podatkov?« bo v petek, 27. januarja 2017, ob 10. uri, v dvorani Zdravniške zbornice, na Dunajski cesti 162 v Ljubljani.


Informacijski pooblaščenec tradicionalno vsako leto ob evropskem Dnevu varstva osebnih podatkov organizira dogodek. Letos ga bomo posvetili iskanju odgovorov na vprašanja, katere novosti in izboljšave pa tudi izzive prinaša evropska reforma varstva osebnih podatkov za posameznike in njihove pravice ter seveda upravljavce. Evropa je s sprejemom nove evropske Splošne uredbe o varstvu podatkov naredila pomemben korak v smeri zagotavljanja učinkovitejšega varstva osebnih podatkov. Uredba se začne uporabljati 25. 5. 2018, do takrat pa nas vse čaka še veliko dela, če želimo, da bomo prednosti uredbe tudi dejansko občutili.   
 
Na dogodku bomo skupaj s predstavniki upravljavcev, resornega ministrstva in različnih strokovnjakov za varstvo osebnih podatkov odprli  razpravo o nalogah, ki nas čakajo v Sloveniji v letu 2017 pri pripravah na izvajanje nove uredbe.


Tradicionalno bomo podelili tudi nagrade za dobre prakse na področju varstva osebnih podatkov.
Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite.

 

Program posveta je dostopen tukaj.


Prosimo vas, da nam udeležbo do 18. januarja potrdite na elektronski naslov: gp.ipping@ip-rspong.si.