Informacijski pooblaščenec Republika Slovenija
Iskalnik po spletni strani   Priredbe v znakovni jezik  
dekorativna slika

Vabilo na dogodek ob Dnevu varstva osebnih podatkov

+ -
09.01.2024

Spoštovani,

ob evropskem Dnevu varstva osebnih podatkov vas Informacijski pooblaščenec tradicionalno vabi na dogodek, ki bo v četrtek, 25. januarja 2024 ob 10. uri, v Kinodvoru na Kolodvorski 13 v Ljubljani.

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik bo predstavila pretekle in bodoče izzive na področju varstva osebnih podatkov, kot vsako leto pa bomo podelili priznanja organizacijam, ki so v preteklem letu pridobile certifikat po standardu ISO/IEC 27001:2022(2013) s področja informacijske varnosti ter nagrado Ambasador zasebnosti. Rdeča nit letošnjega dogodka bo prvo leto novega zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), ki se uporablja od 26. januarja 2023. Uspešnost zakona bo tema letošnje okrogle mize z zanimivimi sogovorniki:

  • Katja K. Ošljak, zavod Vsak,
  • Klemen Kraigher Mišič, GDPR plus,
  • Tadej Hren, SI-CERT,
  • Dr. Aleš Završnik, Inštitut za kriminologijo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani,
  • Alenka Jerše, namestnica informacijske pooblaščenke RS.

 

Udeleženci bodo predstavili različne vidike uporabe novega zakona v praksi ter aktualne izzive na področju varstva osebnih podatkov.

Število mest je omejeno, zato vas vljudno vabimo, da se na dogodek prijavite najkasneje do 23. januarja 2024 s pomočjo spletnega obrazca:

https://www.ip-rs.si/evropski-dan-varstva-osebnih-podatkov-2024 (Prijava na dogodek ni več mogoča, ker so zasedena vsa mesta.)

Dogodek predvidoma traja do 12h. Udeležba na dogodku je brezplačna.


Lepo pozdravljeni,

Informacijski pooblaščenec