Informacijski pooblaščenec Republika Slovenija
    SLO | ENG

Vabilo na dogodek ob dnevu pravice vedeti 2019

+ -

Informacijski pooblaščenec vabi, 

 

na delovni posvet ob Svetovnem dnevu pravice vedeti

 

v ponedeljek, 23. septembra 2019, ob 10.00, v hiši Evropske unije, Dunajska 20, Ljubljana

 

 

Kot vsako leto, bo tudi letos Informacijski pooblaščenec obeležil Svetovni dan pravice vedeti, ki ga praznujemo od leta 2002, ko so se različne organizacije civilne družbe iz številnih držav povezale v organizacijo Freedom of Information Advocates Network (FOIAnet). Namen dogodkov, ki v zadnjem tednu septembra potekajo po vsem svetu, je opozoriti na pomen pravice dostopa do informacij javnega značaja kot temeljne človekove pravice, ki prispeva k bolj odprti in demokratični družbi ter omogoča posameznikom in civilni družbi aktivno udeležbo v pomembnih javnopravnih zadevah.

 

Letošnji posvet, ki nosi naziv »ZAPLETI IN RAZPLETI POSTOPKOV DOSTOPA DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA« bo namenjen procesnim in vsebinskim dilemam pri izvajanju zakona in predstavitvi izzivov, s katerimi se prosilci in zavezanci srečujemo v praksi.

 

Dogodek bosta odprla informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik in minister za javno upravo Rudi Medved, v nadaljevanju pa bodo svoj pogled na izbrana procesna in vsebinska vprašanja predstavili strokovnjaki pravne stroke ter predstavniki zavezancev, novinarjev, inšpektorata za javni sektor  in informacijskega pooblaščenca.

 

Zaradi zapolnjenih mest prijave na dogodek niso več možne.

 

Za vse informacije lahko kontaktirate Uršo Pleterski, tel. št. 01 230 6 726 ali  ursa.pleterski@ip-rs.si .

 

Program dogodka

 

S spoštovanjem,

 

 

Informacijski pooblaščenec

Mojca Prelesnik, univ.dipl.prav.,

informacijska pooblaščenka