Informacijski pooblaščenec Republika Slovenija
    SLO | ENG

Pooblaščenka na obisku pri županji

+ -

Na skupno pobudo županje MOL Danice Simšič in pooblaščenke za dostop do informacij javnega značaja Nataše Pirc Musar, je danes v prostorih Mestne občine potekal posvet o Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja.

 

Pobuda je nastala kmalu po prevzemu te funkcije s strani nove pooblaščenke, koncem avgusta letos. Ugotovitev namreč, da je bilo v času prevzema poslov s strani pooblaščenke, največ pritožb zaradi molka organa prav na delovanje MU MOL (ob tem povejmo, da je bilo vseh pritožb zaradi molka organa 8, od tega 3 na delo MU MOL), je vzpodbudila zamisel o posvetu, ki se je realiziral danes. Posveta so se udeležili poleg direktorice tudi vsi načelniki oddelkov ter vodje služb MU MOL, sogovornikom iz  Urada pooblaščenca za dostop do informacij javnega značaja pa so zastavljali vprašanja s področja Zakona  o dostopu do informacij javnega značaja (ZDIJZ,  ki je stopil v veljavo 7. marca 2003), varstva osebnih podatkov, poslovnih in uradnih skrivnosti.

 

Županja MOL je ob tem izrazila zadovoljstvo nad izkazano pripravljenostjo pooblaščenke , da glede odprtih vprašanj, spregovori s predstojniki pristojnih organov MU MOL, ki jih je županja s sklepom imenovala 23. aprila 2003 za uradne osebe za dostop do informacij javnega značaja. Pirc Musarjeva pa je ob koncu razprave z veseljem ugotovila, da je vprašanj s tega področja veliko, da so smiselna in zahtevna (kar je danes pokazala živahna razprava v Mestni hiši), zato se bo tovrstnih pobud po izmenjavi mnenj še poslužila.

 

Vir: Mestna Občina Ljubljana