Informacijski pooblaščenec Republika Slovenija
SLO | ENG

Evropski priročnik za poučevanje zasebnosti in varstva osebnih podatkov v osnovnih in srednjih šolah

+ -

Vabilo na seminar za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju

19. oktober 2015, Brdo pri Kranju (hotel Brdo)

20. oktober 2015, Maribor (hotel Habakuk)

 

Informacijski pooblaščenec  je partner v  evropskem projektu ARCADES,  namenjenem vnosu vsebin varstva osebnih podatkov in zasebnosti v učne programe osnovnih in srednjih šol. Varuhi osebnih podatkov držav članic EU namreč opažamo, da je zavedanje o pomenu varstva zasebnosti in osebnih podatkov med osnovnošolci in  dijaki  nizko,  ter da učitelji  nimajo na voljo ustreznih gradiv, ki bi jim bila v pomoč pri seznanjanju otrok in mladostnikov s to tematiko.  Partnerji projekta ARCADES smo zato pripravili na ravni EU poenotena gradiva in orodja, ki jih bodo učitelji in svetovalni delavci v osnovnih in srednjih šolah lahko uporabili za poučevanje o varstvu zasebnosti in osebnih  podatkov.

 

Vljudno vas vabimo na izobraževalni seminar za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju, kjer vam bomo predstavili priročnik za poučevanje otrok in mladine o varstvu osebnih podatkov, skupaj z uporabnimi praktičnimi  gradivi in  orodji.

 

Svoje izkušnje in znanje bodo z nami delili tudi strokovnjaki različnih področij, ki imajo izkušnje pri učenju mladih o zasebnosti in tudi širši tematiki človekovih pravic.

 

Ker želimo, da se seminarja udeleži čim več predstavnikov različnih slovenskih šol, ga bomo izvedli  dvakrat, 19. oktobra 2015 na Brdu pri Kranju in 20. oktobra 2015 v Mariboru.

 

Udeležba na seminarju je brezplačna, prav tako bo poskrbljeno za kosilo, prigrizke in vsa tiskana gradiva za udeležence.

 

Po seminarju bo organiziran natečaj za najboljše predavanje/učno uro na temo varstva zasebnosti in osebnih podatkov. Nagrajenci natečaja bodo nagrado prejeli na mednarodni konferenci ob dnevu varstva osebnih podatkov, 28. 1. 2016 v Bruslju.

 

Vsi udeleženci seminarja prejmejo potrdilo o udeležbi na strokovnem posvetu. Posebno potrdilo pa prejmejo tudi sodelujoči na natečaju za najboljšo učno uro na temo zasebnosti in varstva osebnih podatkov. Obe potrdili lahko prejemniki ovrednotijo v postopku napredovanja v naziv.

 

Na seminar se lahko prijavite na e-naslovu sanja.vraberping@ip-rspong.si, do 10. oktobra 2015. Število mest je omejeno, zato svetujemo, da se prijavite čim prej.

 

Na prijavi navedite: ime in priimek, e-naslov, vaše področje dela in šolo, iz katere prihajate ter lokacijo, na kateri bi se radi udeležili seminarja, torej: Brdo pri Kranju ali Maribor.

 

Za dodatne informacije vam je na voljo mag. Sanja Vraber, na tel. št. 01 230 9 756 in na e-naslovu: sanja.vraberping@ip-rspong.si

 

Program seminarja je dostopen tukaj.