Informacijski pooblaščenec Republika Slovenija
   
dekorativna slika

Infografike o varstvu osebnih podatkov

+ -
31.03.2020

Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR) je za številne zavezance, zlasti za manjše organizacije, lahko kompleksen del predpisov, ki jih morajo zavezanci upoštevati pri svojem poslovanju. Nadzorni organi za varstvo osebnih podatkov zato več napora vlagamo v ozaveščevalne aktivnosti in v pripravo orodij, ki lahko zavezancem pomagajo.

Informacijski pooblaščenec med drugim pripravlja infografike o nekaterih ključnih elementih Splošne uredbe, ki so se pokazale kot učinkovito orodje za lažje razumevanje in izvajanje Splošne uredbe. Mreža pooblaščenih oseb za varstvo osebnih podatkov pri Evropskem odboru za varstvo podatkov (EDPB DPO Network) je pohvalila tak pristop in na željo kolegov smo nekatere infografike prevedli tudi v angleški jeziki. Infografike so dostopne na naši spletni strani.

Med zadnje objavljenimi izpostavljamo infografiki o prijavah kršitev varnosti in kako preprečiti neupravičene vpoglede v zbirke osebnih podatkov. Zavezanci lahko infografike uporabijo tudi za ozaveščanje svojih zaposlenih.

Mojca Prelesnik, univ.dipl.prav.,

informacijska pooblaščenka